Jdi na obsah Jdi na menu
 


PRODIBIO

Společnost PRODIBIO spojuje vědu,moderní techniku akvakultur a špičkovou biotechnologii. Každý produkt je zabalený v ampulce

Obrazek

Společnost PRODIBIO spojuje vědu,moderní techniku akvakultur a špičkovou biotechnologii. Každý produkt je zabalený v ampulce pod dusíkem což zabezpečuje vysokou stabilitu produktů, udrží silnou koncentraci a ochrání před kyslíkovou oxidácí a znehodnocením produktu.

Cíl
Pochopit a produkovat co nejefektivnější produkty v moderní akvakultuře při zabezpečení jejich jednoduchého používání.


Technologie
Prodibio selektuje a používá přesné nepatogenní mikroorganizmy navrhnuté pro akvakultury.Jejich kvalita a čistota je  zabezpečena přísnými biochemickými testy.Záruka kvality a kontrolní programy aplikované během celého výrobního procesu zaručují vynikající kvalitu produktů.


Bio-technologie:Budoucnost
Rychlý vývoj akvaristiky,obzvlašť rifových a mořských akvárií, potvrzuje že jsme v hledání přirozené biologické rovnováhy úspěšní.Akvarista sa dnes většinou odvrací od chemických produktů,kterých vedlejší účinky bývají často škodlivější než dlouhodobě prospěšné.Mikroorganismy jsou integrovanou součástí přírody a jsou nesmírně důležité v prostředí akvária pro kontrolu nad kvalitou vody.


Zásadní výhoda
Balení v ampulkách pod dusíkem zaručuje velmi dlouhou životnosť a zamezuje oxidaci se vzdušným kyslíkem.Toto je velmi ekonomické protože produkt je 100% účinný kdykoliv ho potřebujeme.

Obrazek

Bio Digest  obsahuje  nitrifikační a denitrifikační bakterie,které jsou osvobozené od genetických mutací. Na odstranění odpadních látek sa zúčastňuje 9 druhů bakterií pracujícich v kompletních reťezcích včetně bakteriálních kmenů: Nirtosomonas europea,Nitrobacter winogradskyi-tyto dokážou  zachovávat biologickou filtraci lépe než náhodné  kmeny baktérií. Tyto baktérie  mění : AMMONIUM >> DUSITANY >>>>>DUSIČNANY a Paracoccus denitrificans,Pseudomonas stuzerii -tyto stráví organické látky rýchleji  než nitrifiikační mikroorganizmy (INRA 1995) a přispívají k čištění akvária spolu s odstraněním dusičnanů.

Tyto bakterie mění DUSIĆNANY >>>  DUSÍK                                                                                                                                                Rychlá biologická filtrace po zarybnění, redukce-dusičnanu,fosfátu,řasy.Biologické čištění ,redukce chorob, zlepšení kvality vody.

PoužitíVýhody Bio DigestDávkování
Akvárium start-rapidní nárůst nitrifikačního procesu a nastavení biologické rovnováhy1 ampulka na 60 litrů
Nárust dusitanů přidání ryb-upravení nitrifikační aktivity+
Po bakteriální léčbě-po eliminování zbytků léčiv oživí biologickou filtraci1 ampulka na filtr

Pravidelná údržba

Špinavé akvárium přemnožené řasy

-redukce řasy,čištění strávených potravních zbytků,organického kalu,dusičnanová redukce1 ampulka
Sinice červená řasa-obnovení rovnováhy nitráty/fosfáty (fosfátové poměry)na 1000 litrů každých
Nevysvětlitelné choroby-redukce stresu a patogenních mikroorganismů15
Pravidelná údržba-udržuje a optimalizuje poměry mezi užitečnými druhy bakteriídní


Instrukce před použitím: silně zatřepat každou ampulkou 15 vteřin, aby jste se ujistili, že bakterie ve špičkách (koncích ampulky) sa nacházejí v roztoku. Před aplikací (do akvária a nebo filtru) naředit v 1 litru vody z akvária.

Obrazek

Reef Booster je kompletní výživa obsahující všechno podstatné pro vývoj a rozmnožování živočíchů živících se výlučně anebo částečně mikroskopickým planktonem, včetně korálů v kterých žijí symbiotické řasy-zooxanthelly–pro které je podpora mikroskopickým planktonem nevyhnutelná.Poskytuje vyváženou stravu, povzbuzuje vývoj koralů a mikroskopický řasový život.Toto též redukuje dusičnany a fosfáty, a přirozeně kŕmí anaerobické  bakterie živých kamenů.Korály též využívají omega mastné kyseliny, které stabilizují  chloroplastidy,v kterých probíhá fotosyntéza přes zooxanthelly a tím předchádzejí vlastnímu vyblednutí. Nejvíc nápadné účinky jsou pozorovatelné u korálů rodu Plerogyra a Euphyllia a v rozmístnění polypů u  Scleronephtya, Tubastraea, Gorgonia... kde oblak krmení je dar. Účinky na vývoj jsou markantní už po několika týdnech!
Složení:
Phospholipidy, amino kyseliny, mořské typové mastné kyseliny, vitamíny, karotenoidy...                                                                                                                                         Vyhrazujeme si právo modifikovat složení REEF BOOSTER výsledky nášeho pokračujícího výzkumného programu!

Návod:
Jedna ampulka na 400 litrů  1x za týden
1. Zředit obsah ampulky v pohárku vody
2. Počas dávkování  odstavit odpeňovač a filtr.
3. 30 minut po dávkovaní  uvést filtr a odpeňovač do chodu
Pozor!!! Uložit mimo dosah dětí! 

Obrazek


Bioptim soustřeďuje stopové  prvky, které zrychlují biologickou aktivitu. Stopové prvky jsou podstatné pro každý živý organismus.Obsahuje síru na bílkoviny, železo pre bezobratlé, kobalt pro B vitamíny a BÓR pro mnoho produktů metabolizovaných počas stavby tkaniv a organickou přeměnu. Dopňování je nutné pro biologickou aktivitu. Prvky jsou spotřebované řasou, živočíchy,atd... a neutralizované anebo odstráněné odpěňovačem a aktívním uhlím. Rozkládání  odpadních produktů též odebírá významné množství stopových prvků. To může zastavit celou bakteriální aktivitu a zpomalit čistící proces.Bioptim zrychluje reprodukci bakterií a v kombinací s Bio Digest obnoví Různorodost a Zdraví vašeho akvária.
Bioptim poskytuje bakteriím všechnu chybějící mikro potravu: mikroprvky, selektované aminokyseliny, přírodní vitamíny (ryboflavin) a umožňuje bezobratlím absorbovat tyto složky povrchovými buňkami.
-urychluje činnost bakterií a umožní redukci fosfátů, nitrátů a karbohydrátů.Sníží množství usazenin (organický kal)  vláknité řasy a zdokonalí kvalitu vody.
-udržuje vypěstovaný redox potenciál a redukuje infekce a mykózy.
-v kombinaci s Bio Digest revitalizuje vaše akvárium.Výsledkem je čisté akvárium, zdravé ryby, silné korály a prosperující měkkýši.

Návod:

1 ampulka na 200 litrů každé dva týdny.

Obrazek

BioKit Reef

Kombinace všech  produktů Prodibio pro  rifové akvárium v jednom balíčku.
5 BioDigest, 5 ReefBooster, 5 Bioptim, 5 Iodi+, 10 Stronti+
BioDigest čistí akvarijní vodu a biologicky odstraňuje organický odpad.
Bioptim obsahuje všetky základní stopové prvky a zvýšuje účinek BioDigestu.
Bioptim je také nutný pro růst bezobratlých a pro bakteriální populace, které redukují dusičnany, fosfáty a rozkladající se odpadní látky.
ReefBooster je kompletní mikropotrava- Omega-3, vitaminy, aminokyseliny- krmivo pre korály a mikroorganismy v živém útesu.
Iodi+ je nevyhnutelný pro růst a vybarvení korálů, na adaptaci do různých světelných podmínek,na predcházení vybělení a na neutralizaci kyslíku produkovaného zooxantelami při intenzivním osvětlení.
Stronti+ stimuluje růst skeletů tvrdých koralů a červených vápenitých řas.
Jedna ampulka Stronti+ přidá do akvária 130mg stroncia.
Množství stroncia můžete odvodit od stavu vápníku (klesají současně).


Návod na použití:

1x týdně :           ReefBooster a Stronti+ : 1 amp/400 litrů.
každých 15 dní : BioDigest  : 1 amp na 1000 litrů.
                           Bioptim : 1 amp/200 litrů.
                           Jodi+ : 1 amp/400 litrů.


Pozor !!! Uložit mimo dosah dětí ! Bezpečně se zbavte obalů ze skla ! Protřepejte každou ampulku !

Obrazek

Start Up je kombinace dvou produktů Stop Ammo a Bio Digest na urychlení vypuštění ryb do nového akvária.

Stop Ammo – blokuje a neutralizuje více než 50% přítomného amoniaku při startovaní akvária. Redukuje též produkci dusitanů počas  citlivého procesu dozrávání akvária.
Bio digest – poskytuje rovnováhu biologické filtraci. 20 bilionů baktérií v ampulce zvyšuje a urychluje kolonizaci povrchu filtračních médií a dovouje rychlý a lehký start akvária.

Start Up – umožňuje okamžitý omezený záběh-nasazení  ryb.
Sledování hladiny dusitanů se doporučuje.

Návod na použití:

Stop Ammo – 1 amp. na 60 litrů před nasazením ryb.
Bio digest – 1 amp. na 60 litrů před nasazením ryb plus 1 amp. na filtr. Silně potřást každou ampulkou, aby jste se ujistili , že usazené bakterie ve špičkách jsou v roztoku.

Obrazek

Stroncium je základní stopový prvek v útesovém akvarijním prostředí.Stimuluje růst tvrdých koralů  a pomáha ve vývoji červených vápenitých  řas, které základ živého útesu.Tyto organismy ukládají stroncium ve svojí kostře spolu s vápníkem,takže stroncium vyžadují neustále.V koralovém akvarijním prostředí je rychle vyčerpaný. STRONCIUM+ přidá množství stroncia potřebného pro zdravý růst koralů,zév,mušlí a vápenitých řas. Každá ampulka obsahuje 130 mg stroncia. To vám dovolí řídit množství stroncia, které přidáte do vašeho akvária . V rifovém akváriu stroncium klesá úměrně s vápnikem, takže dokážetete změřit potřebu stroncia podle měření obsahu vápniku.

NÁVOD:

Průměrná dávka :
Jedna ampulka na 400 litrů každý týden.

Pozor !!! Uložit mimo dosah dětí chránit oči a pokožku !

Obrazek


Jód hraje velmi důležitou úlohu jako stopový prvek v akvarijním prostředí.Bezobratlí ho potřebují na vybarvení a na přizpůsobení se intenzivnejšímu osvětlení.Chrání korály před vyblednutím (tzv.vybělením) a neutralizuje přístup kyslíku produkovaného zooxanthellami pod nadbytečným osvětlením.V akváriu je jeho množství redukované řasami, bezobratlými, činností odpeňovače, aktívním uhlím a rozptylováním do ovzduší. IOD+ je jodové/jodidové  složení, které obsahuje všechny formy jodidu potřebné pro vývoj korálů a jejich vybarvení.
Jedna ampulka JÓD+ obsahuje 76 mg jodidu.Toto vám umožňije řídit množství jódu, který přidáte do vaší nádrže.

NÁVOD:

Průměrná dávka:
1 ampulka na 400 litrů každé dva týdny

Pozor!!! Uložit mimo dosah dětí,chránit oči a pokožku!


Zpracováno dle materiálů firmy Prodibio.