Jdi na obsah Jdi na menu
 


21. setkání mořských akvaristů v Čáslavi

21. setkání mořských akvaristů v Čáslavi se uskutečnilo 20.5.2006

V sobotu 20. května se v Čáslavi uskutečnilo 21. setkání mořských akvaristů pořádané Hynkem Dařbujánem.Setkání se uskutečnilo na novém místě v restauraci na Balkáně původní restaurace Na fortně poblíž náměstí byla uzavřena,přestože v nové restauraci se běžně nevaří oběd, byl chutný a výhodou nového místa setkání je,že zájemci o návštěvu chovatelského zařízení HD po skončení setkání můžou vyrazit pěšky.
První účastníci se začali scházet okolo 9 hodiny celkem se zůčastnilo 54  nadšenců mořské akvaristiky.Setkání tradičně zahájil pořadatel Hynek Dařbujan okolo 10 hodiny poté pustil video kde ukázal koníky H.cuda a nastínil perspektivu jejich odchovu a jeho finanční rentabilitu z důvodu omezení dovozu koníků z přírody kdy velkoobchodní ceny začínají na 40 euro.
Následovalo představení čerpadel Marea a nádrží,které pro zákazníky zřídil HD efektní nádrže velikosti 320*65*65 a zvláště 320*100*100 zůstanou pro většinu z nás pouze nesplněným snem.
Další přednáška Ivoše"rybky"Bartečka o chemii mořského akvaristy byla stejná jako ve Valmezu a pro účastníky ,kteří ji už  slyšeli byla osvěžením paměti a převážná většina účastníků se setkání ve Valmezu nezúčastnila.
Před obědem Josef Vala představil firmu Coral - shop a její sortiment také proběhla krátká diskuse ohledně kvality solí,která byla velice zajímavá.
Po chutném obědě (kuřecí plátek s oblohou a bramory) HD pustil film z  importních firem s kterými spolupracuje povyprávěl o tom jak to při importech živočichů chodí  poté následovala diskuse kdy tradičně nikdo neměl žádný příspěvěk,protože ta pravá diskuze začíná až na dvorku u Hynka Dařbujána po skončení  setkání kdy následuje nejoblíbenější "nekomerční "  část setkání případně návštěva chovatelského  zařízení HD. Kdo ještě neviděl Hynkovu pěstírnu afrických cihlid o hodně přišel .

Takové bylo 21.setkání mořských akvaristů a už se všichni těšíme na další.        Pepin

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář